Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال‌هاست که کمبود منابع مالی و سرمایه در گردش به عنوان مهمترین مشکل واحدهای تولیدی در کشور معرفی می‌شود و از طرفی وجود قوانین، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های متعدد نیز تا اندازه‌ای عامل کند شدن رونق بخشیدن به عملکرد واحدهای تولیدی شده است. ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۷ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در سال‌های اخیر ترویج اقتصاد مقاومتی، حل مشکلات معیشتی مردم و بهبود اوضاع اقتصادی کشور، توجه به تولید ملی و رونق تولید مهم‌ترین مطالبات مقام معظم رهبری از دستگاه‌های دولتی و آحاد مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام معظم رهبری به عنوان عالی‌ترین مقام نظام جمهوری اسلامی در چند سال اخیر پرداختن به موضوعات اقتصادی را در اولویت کار دولتمردان قرار داده و حتی شعار سال‌های اخیر را نیز به موضوعات اقتصادی و مباحث تقویت همه جانبه از تولید داخل و اقتصاد مقاومتی اختصاص داده‌اند.

ایشان به این یقین و باور رسیده‌اند که هر قدر تولید ملی در کشور ارزش‌گذاری شده و به آن بهای لازم داده شود امید به آینده در جامعه افزایش یافته و تحریم‌های اعمال شده بر روی کشورمان اثر کمتری خواهد داشت.

در این میان سیاستگذاری‌ها و تدوین برنامه‌های جامع برای شکوفایی اقتصاد موضوعی است که دولتمردان باید با روش‌ها  و راهکارهای مختلف به مطالبات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانند و باید با اتخاذ راهکار مناسب، چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرد و از آن در جهت خودکفایی بهره برد.

اصلاح سیستم بانکی و هدایت نقدینگی‌های مردم به سمت تولید، قطع واردات بی‌رویه کالاهای لوکس و مصرفی، اصلاح نظام مالیاتی، از بین بردن واسطه‌گری و دلالی، توجه به سلیقه مشتری و نیاز بازار نیز از جمله فاکتورهایی هستند که با اصلاح آنها می‌توان به رونق تولید در کشور امیدوار شد. 

در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده است، مجلس و دولت باید توان خود را به کار گیرند و با اتخاذ سیاست‌ها و قوانین درست باعث از سرگیری فعالیت کارگاه‌های تعطیل شده باشند که قطعا از سرگیری فعالیت آنها به رونق تولید کشور می‌انجامد.

حمایت از تولید داخلی کشور خود با خرید محصولات بومی و داخلی کاری است که شهروندان هر کشور می‌توانند برای رونق بخشیدن به اقتصاد داخلی انجام دهند و برای رونق بخشیدن به اقتصاد یک کشور، نه تنها دولت‌ها موظند که برنامه‌های اقتصادی سودبخشی داشته باشند، بلکه شهروندان هر کشور نیز مسئولیت‌هایی در قبال اقتصاد کشور خود بر عهده دارند و وظیفه شهروندان در قبال اقتصاد کشور کمتر از وظیفه دولتها در این زمینه نیست.

چالش ارز و فضای تحریم را می‌توان به فرصت تبدیل کرد و با استفاده از نظرات کارشناسان اقتصادی از شرایط فعلی بازار و تحریم‌های صورت گرفته علیه کشور برای تحرک رونق تولید بهره‌مند شد.

رونق تولیدات گلخانه‌‌ای خراسان جنوبی در گرو تأمین سوخت استتأکید دستگاه قضایی بر حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع رونق تولید63 میلیارد تومان برای رونق تولید به واحدهای صنعتی استان بوشهر پرداخت شد

محسن صالحی‌نیا، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از راکد بودن 10 هزار واحد تولیدی در کل کشور خبر داده و گفته است که برای بازگشت 2 هزار واحد تولیدی به چرخه اقتصادی هدف‌گذاری صورت گرفته است.

معاون وزیر صمت نیز گفته است که برای نوسازی، سرمایه در گردش و تکمیل طرح‌ها 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده  که این مبلغ توسط بانک‌ها به‌صورت ترکیبی از منابع ریالی صندوق توسعه ملی، سپرده‌گذاری و منابع داخلی بانک‌ها از ابتدای سال جاری در حال پرداخت است.

این در حالی است که کارخانجات داخلی برای دریافت تسهیلات رونق تولید شاید ماه‌ها و سال‌ها باید در نوبت بمانند و موفق به دریافت این تسهیلات نشود در عوض چند برابر تسهیلات درخواستی صنعتگران داخل برای واردات کالاهای مشابه خارجی هزینه می‌شود و این موضوع با تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید که خواسته مقام معظم رهبری برای حمایت از تولیدکنندگان داخل است، منافات دارد.

یکی از کارآفرینان موفق کشور در استان خراسان جنوبی با گلایه از این شرایط در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: تولید سالانه 250 هزار حلقه تایر رادیال باری-اتوبوسی در کویر تایر تنها معطل تخصیص 20 میلیون دلار ارز است.20 میلیون دلاری که در یک ماه گذشته بیش از 5 برابر آن برای واردات تایر ساخته‌شده از چین پرداخت شده است.

وی افزود: این در حالی است که تولیدکنندگان داخلی با وجود تاکید مقام‌معظم رهبری برای رونق بخشیدن به تولید ملی موفق به راضی کردن دولتی‌ها برای دریافت ارز و پرداخت تعهدات خود به کارخانه‌های سازنده تجهیزات تایرسازی نشده‌اند.

مدیرعامل شرکت کویر تایر با گلایه از از معطل ماندن توسعه کارخانه کویرتایر برای تولید سالانه 250 هزار حلقه تایر رادیال سنگینی بیان کرد: کارخانه‌ کویرتایر نیمی از تجهیزات و دستگاه‌های خود را با منابع داخلی شرکت خریداری کرده و یک‌سال‌ و نیم است در انبار شرکت  سازنده در چین در انتظار تخصیص ارز خاک می‌خورد. 

سید محمدحسین زینلی افزود: با وجود موافقت مسئولان کشوری با طرح توسعه این شرکت، وام ارزی و ریالی در اختیار ما قرار نگرفته و توسعه کارخانه برای تولید سالانه 250 هزار  حلقه تایر سنگین معطل ارز موردنیاز برای واردات تنها 140 هزار حلقه تایر چینی است.

وی از سرمایه‌گذاری 10میلیون دلاری کویرتایر تا این لحظه و خرید نیمی از تجهیزات و معطل ماندن آنها در انبار شرکت تولیدی در چین خبر داد و اظهار داشت: عدم تخصیص ارز به تولیدکنندگان باعث شده کارخانه چینی تهدیدهای خود را شروع و در صورت عدم پرداخت هزینه‌هایش حتی  راه شکایت و  حراج دستگاه‌ها را نیز دنبال کند. 

مدیرعامل شرکت کویر تایر عنوان کرد: مجموع ارزی که این تایرساز بزرگ برای عملیاتی کردن تولید سالانه 250 هزار حلقه تایر نیاز دارد به اندازه واردات 140 هزار حلقه تایر چینی است.

زینلی با تاکید بر اینکه کار ساخت سوله‌های موردنیاز برای توسعه کویرتایر به پایان رسیده و نیمی از تجهیزات موردنیاز در انبارهای کارخانه چینی در حال خاک خوردن است گفت: در صورتی‌ که مسئولان وزارت صمت با پرداخت 20 میلیون دلار موافقت کنند،‌ حداکثر  1.5 سال آینده 10 هزار تن به ظرفیت تولید تایرهای رادیال سنگین کشور اضافه خواهد شد و کویرتایر به تنهایی 20 درصد از نیاز تایرهای تی‌بی‌آر کشور را تامین خواهد کرد.

وی بیان کرد: در صورت عملیاتی شدن این کارخانه،‌ 5 سایز تایر سنگین سیمی در بیرجند  تولید خواهد شد و در صورت تخصیص ارز مورد نیاز برای واردات تجهیزات موردنیاز،‌ سالانه 52 میلیون دلار نسبت‌ به واردات تایر آماده به کشور صرفه‌جویی ارزی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت کویر تایر خاطرنشان کرد: این درحالی‌ است که اکنون بارز به‌ عنوان تنها تولیدکننده تایرهای سنگین رادیال مشغول فعالیت است و آرتاویل‌تایر نیز به زودی بخشی از نیاز بازار به تایرهای سنگین سیمی را تامین خواهد کرد. بنابراین با حمایت دولت و تخصیص ارز مورد نیاز می‌توان در تولید تایرهای TBRبه خودکفایی رسید اما متاسفانه با وجود اینکه تجهیزات فوق با ارز 3600 تومانی خریداری شده و نهادهای مسئول حتی با پرداخت ارز نیمایی به ما نیز موافقت نمی‌کنند و همین موضوع باعث شده است توسعه و حتی حیات کارخانه به مخاطره بیفتد.

حال باید دید وقتی با تخصیص تنها بخشی از ارز دولتی که در یک سال گذشته صرف واردات تایر آماده از چین شده  می‌توان کشور را به خودکفایی در زمینه تولید تایر رساند ‌چرا مسئولان گامی برای رونق تولید در این زمینه برنمی‌دارند.

انتهای پیام/252/ز

R41348/P/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۶۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است